Sök rollen som seniorkonsult med energi-/klimatkompetens

Tycker du att energi- och klimatomställningen är den mest angelägna samhällsfrågan att påverka? Vill du göra det tillsammans med ambitiösa kunder och kollegor på en reformpositiv kommunikationsbyrå?

Reform Society är en av Sveriges ledande rådgivare inom strategisk kommunikation och politiskt reformarbete. Våra kunder finns inom bland annat energi-, infrastruktur- och bostadssektorerna och strävar efter att vara hållbara samhällsbyggare. Med en kombination av djup branschkunskap, politisk erfarenhet, affärsförståelse och ett starkt engagemang för hållbar samhällsutveckling hjälper vi våra kunder att påverka den på nationell och lokal nivå. Det gör vi som rådgivare inom public affairs, opinionsbildning, intressentdialoger och påverkanskampanjer för att driva frågor, förändra attityder, förbättra kunskaper eller förflytta positioner.

Nu söker vi en seniorkonsult inom public affairs och opinionsbildning som har erfarenhet av att arbeta med energi- och klimatfrågor.

Du kommer att arbeta som rådgivare till organisationer, företag och myndigheter som är nyckelaktörer i energi- och klimatomställningen. Du bidrar med förståelse för och kunskap om det politiska landskapet och opinionsläget och kan förena ditt samhällsintresse med konsultrollen. Dina arbetsuppgifter omfattar såväl att utkristallisera strategier som att ansvara för genomförande. Att använda digitala kanaler för opinionsbildning är en självklarhet. Till din hjälp har du engagerade kollegor med flera olika spetskompetenser inom allt från statistik och analys till kreativitet, kampanjteknik och digitala medieköp.

Det vi erbjuder:

 • En reformoptimistisk påverkansbyrå med uppdragsgivare som vill bidra till hållbar samhällsutveckling
 • Komplexa och utmanande uppdrag med stor spännvidd över affärs-/verksamhetskritiska frågor
 • En dynamisk arbetsplats som präglas av högt engagemang, innovationsdriv och entreprenörskap
 • Kollegor av (nästan) alla partifärger och vassa specialister som samarbetar i helintegrerade kommunikationsuppdrag
 • En arbetsgivare som tecknat kollektivavtal, har en värdegrund som präglar det dagliga arbetet, eftersträvar mångfald och ett hållbart arbetsliv

Vi söker dig som:

 • Förstår politik, näringsliv och kommunikation
 • Har stort intresse för och kunskap om energi-/klimatpolitik
 • Bygger långsiktiga och förtroendefulla relationer
 • Kan leverera i rätt tid och månar om hög kvalitet
 • Analyserar och strukturerar problem för att hitta lösningar
 • Driver sälj- och pitcharbete för nya uppdrag
 • Är en god skribent och flytande i svenska och engelska
 • Gärna har tidigare erfarenhet av konsultyrket

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan till work@reformklubben.com (uppge i ämnesraden: Seniorkonsult energi/klimat) senast den 14 juli, men sökande kallas till intervju löpande.

Vi ser fördelarna av mångfald när det gäller kompetenser och bakgrunder och vi vill bli ännu bättre på att spegla så många perspektiv som möjligt inom vår verksamhet.

Har du frågor, kontakta Anna-Carin Windahl, byråchef på Reformklubben, på annacarin.windahl@refomrklubben.com. Om du har frågor kring arbetsplatsen är du även välkommen att kontakta Joel Granberg som är facklig representant; joel.granberg@momentsagency.se.

Om oss
Reform Society är en byrågrupp som samlar flera olika specialistbyråer inom kommunikation, där Reformklubben utgör det strategiska navet. Vi erbjuder våra kunder helhetslösningar och spetserbjudanden inom affärsområdena samhällsbyggnad, hälsa och medlemsburna organisationer. Vårt kontor ligger i centrala Stockholm. Vi är drygt 75 strateger, kreatörer, analytiker, utvecklare och designers. Vi är en av få kommunikationsbyråer som har kollektivavtal.