september 27, 2022

Generationsväxling och ny ledarduo på Reform Society Company

Efter 11 år vid rodret lämnar Birgitta Pagot och Fredrik Runsiö sitt ägande i den svenska verksamheten den 1 oktober. Anna-Carin Windahl, byråchef Reform Society, tillträder då som ny vd. Runsiö kommer att fortsätta i rollen som senior rådgivare på Reform Society, medan Pagot har ett dedikerat fokus på utveckling av det nordiska samarbetet inom ramen för ComNordic och AI-satsningen Arty.

- Efter 11 fantastiska år av att växa, satsa på nya marknader och sjösätta innovativa erbjudanden med en ambition att utmana en förändringsobenägen påverkansbransch behövs ny kraft, säger Birgitta Pagot. Fredrik och jag är oerhört glada att kunna lämna verksamheten till en konstellation vi känner väl och har odelat förtroende för. Det har ända sedan start varit en medveten strategi att öppna upp för och rekrytera nya entreprenörer till bolaget för att slippa sälja oss till nätverken och bli ytterligare en kommunikationsfabrik i mängden.

  Anna-Carin Windahl har varit verksam som rådgivare i drygt 20 år och har en gedigen erfarenhet som ledare för konsultföretag. På Reform Society har hon varit vice vd och delägare sedan 2018 och byråchef sedan 2019. Ny vice vd blir Petter Odmark, ansvarig för byråns analyserbjudande och affärsområdeschef för Hälsa.

  - Jag ser väldigt mycket fram emot att ta över ledarskapet för en verksamhet som har ett sådant enormt engagemang för sina kunder, varandra och att åstadkomma samhällsförändring på riktigt. Efter att ha kommit ur pandemiåren hyggligt välbehållna är siktet nu fullt inställt på uppväxling. Vi har alltid varit ett tillväxtbolag med ett starkt entreprenörsdriv. Vi vill och ska ligga i framkant vad gäller politik, teknik och kreativitet. Det är kärnan i vad vi erbjuder, det som fortfarande gör oss unika. Samtidigt innebär vår hybridnatur att det är svårt att kategorisera oss. En viktig målsättning är att få fler att se det tunga PA-erbjudandet vi byggt över de senaste tre åren.

  - Vi utvecklas snabbt just nu, både när det gäller utveckling av nya tjänster och i vårt nordiska samarbete. Jag är övertygad om att vår integrerade modell för påverkan är marknadsledande inom PA och att vår kreativa höjd förenat med de övriga benen ger oss verklig kraft att åstadkomma samhällsförändring. Detta utgör en stabil grund för rejäl tillväxt, kompletterar Petter Odmark.

   Den nya ägargruppen

   Per den 1 oktober består Reform Society Companys ägargrupp av:

   • Fredrik Larsson, byråchef Reform Story
   • Jakob Ohlsson, kampanjchef Reform Act
   • Elias Notini, senior strateg Reform Story
   • Anna-Carin Windahl, byråchef Reform Society
   • Petter Odmark, Affärsområdeschef Hälsa
   • Maria Liem, CFO Reform Society Company