oktober 27, 2021

Reform Society bygger om – sex byråer blir tre

I samband med sitt 10-årsjubileum väljer Reform Society att göra en omorganisation. Sex byråer blir tre och Reformklubben som varumärke försvinner. De tre byråerna blir Reform Society, Reform Act och Reform Story. Med en ny och mer effektiv organisation ska byrån ta sig an sitt andra decennium.

”I allt högre grad efterfrågas ett integrerat kommunikationserbjudande men med tydliga spetskompetenser. Våra kunder upplevde oss lite otydliga och inte helt integrerade. Sex byråer var lite väl många varumärken att hålla rätt på. Vi vill förenkla för våra kunder. Sedan finns en intern dimension också. Att underlätta sömlösa samarbeten med såväl kund som mellan de olika kompetenserna i kommunikationskedjan”, säger Fredrik Runsiö, vd Reform Society Company.

Den första oktober var det tio år sedan Reformklubben grundades. Längs resan har sex byråer startats och samlats under paraplyet Reform Society. Nu blir sex byråer tre, men med bibehållet erbjudande.

Reform Society erbjuder analys, strategi och påverkan. Det är en sammanslagning av tidigare Reformklubben och Re-think. Byråchef för Reform Society är Anna-Carin Windahl, tidigare byråchef för Reformklubben.

Reform Act fortsätter att vara Sveriges ledande kampanjbyrå med stärkt fokus på att leverera tekniska lösningar. Byråchef för Reform Act är fortsatt Rebecca Duvemyr.

Reform Story hjälper sina kunder att skapa och sprida berättelser som driver förändring med hjälp av ett djupt kunnande inom digital strategi, innehållsutveckling och aktivering. Det är en sammanslagning av mediebyrån Relevance och contentbyrån Moments. Reform Storys byråchef är Fredrik Larsson, tidigare byråchef på Moments.

”Kommunikation idag kräver många färdigheter. Därför måste vi möta våra kunder med ett ännu mer integrerat erbjudande. Det räcker inte med genomtänkta strategier och välformulerade budskap. Tajming och smart digital aktivering är lika viktigt om man vill reformera”, säger Fredrik Runsiö.

Omorganisationen innebär inte några uppsägningar. Alla medarbetare jobbar med samma arbetsuppgifter som tidigare. I stället planeras för fortsatt tillväxt under 2022.

Den grafiska profilen har gjorts om från grunden. Reform Societys logotyp har använts för att hitta en igenkänning mellan byråerna samtidigt som deras olikheter ska få synas. Varumärket Reformklubben försvinner och public affairs- och strategierbjudande går in under Reform Society.

Kontakt

Fredrik Runsiö, vd, fredrik.runsio@reformsociety.se

Oskar Stenström, kommunikationschef, oskar.stenstrom@reformsociety.se