mars 23, 2021

Reform Society värvar klimatministers tidigare planeringschef

Sven Elander, tidigare planeringschef i Isabella Lövins stab, värvas till Reform Society. Sven kommer senast från rollen som opinionsstrateg på Svenska Röda Korset. På Reform Society blir Sven en del av byråns växande public affairs-team.

Reform Societys public affairs-erbjudande förstärks med senaste tidens rekryteringar. Göran Hägglund, tidigare partiledare för Kristdemokraterna och Socialminister, värvades under januari och nu kommer nästa tillskott. Sven Elander, med mångårig erfarenhet från olika roller inom Riksdagen och Regeringskansliet, ansluter till byrån.

”För mig är det avgörande att få vara med och göra samhället bättre, mer hållbart och mer demokratiskt, och då känns Reform Society som helt rätt plats. Att få göra detta tillsammans med kompetenta och kreativa kollegor är en fantastisk bonus”, säger Sven Elander.

Sven har varit pressekreterare i Miljöpartiets språkrörsteam, politiskt sakkunnig på Regeringskansliet och planeringschef hos Isabella Lövin. På Reform Society ingår Sven i Samhällsbyggnadsteamet och blir rådgivare till många av byråns energikunder. På kundlistan finns bland annat Energimyndigheten, Ellevio och Umeå Energi.

”Vi är mycket glada att Sven valt oss. Han har unika erfarenheter efter många år på den allra högsta nivån inom svensk politik. Politikkunnandet i kombination med att han är en kommunikatör i grunden är ett utmärkt tillskott till vårt public affairs-erbjudande”, säger Anna-Carin Windahl, byråchef Reformklubben och vice vd Reform Society

Reform Society har under de senaste åren satsat på att bli starka inom energiområdet och public affairs. Kundlistan med energikunder växer och byrån är idag ledande i Sverige på digital public affairs.

”Det ska bli spännande att få jobba med aktörer som genomför klimatomställningen i verkligheten. Jag ser fram emot att få bidra med mina erfarenheter som en del av den färgsprakande palett som Reform Society utgör”, säger Sven Elander.

Kontakt:
Oskar Stenström, kommunikationschef, 072 243 29 60
Anna-Carin Windahl, vice vd, 073 532 10 96
Sven Elander, 070 089 30 83